Η περιοχή

Η NEUROPUBLIC έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Πειραιά και, πιο συγκεκριμένα, με τη συνοικία Παπαστράτου, εκεί που παλιά, πριν πάνω από έναν αιώνα, ήταν συγκεντρωμένα ναυπηγεία, βιομηχανίες και βιοτεχνίες, σφαγεία και συνεργεία, μηχανουργεία, ελασματουργεία και λαμαρινάδικα. Εκεί που κάποτε χτυπούσε η καρδιά της μεγαλύτερης βιομηχανικής ζώνης στην Ελλάδα. 

Η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, στις αρχές του 20ού αιώνα, το άνοιγμα του εργοστασίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων, αλλά και η οικοδόμηση της μεγάλης καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου, που έδωσε και το όνομα της στην περιοχή, άλλαξαν ριζικά τη φυσιογνωμία της συνοικίας.

Σιγά σιγά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά εργοστάσια έκλεισαν, ο βιομηχανικός χαρακτήρας της περιοχής άρχισε να χάνεται, οι δρόμοι ερήμωσαν και ο τόπος «μαράθηκε». 

Σήμερα, μια μερίδα επιχειρηματιών αλλά και η περιφερειακή αρχή έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αστική ανάπλαση της συνοικίας: τα ερείπια κατεδαφίστηκαν, πρώην βιομηχανικά κτήρια αναβαθμίστηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε πολυτελή γραφεία, η άφιξη του μετρό, του τραμ και του προαστιακού, με απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο, μετέτρεψαν την ευρύτερη ζώνη του λιμανιού – και κατά συνέπεια το Παπαστράτειο – σε συγκοινωνιακό κόμβο. 

Από την πρόκληση αναδιαμόρφωσης της περιοχής και διατήρησης της ιδιαίτερης βιομηχανικής αρχιτεκτονικής της, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η NEUROPUBLIC. Έτσι, το νέο ιδιόκτητο κτήριο της εταιρείας που εγκαινιάστηκε στην οδό Πολυδεύκους, έχει σεβαστεί την ιδιαίτερη ιστορία του Παπαστράτειου και ήδη αποτελεί τοπόσημο της νέας ταυτότητας του Πειραιά. 

Η NEUROPUBLIC απαντά στην πρόκληση ανάπλασης του Πειραιά με πράξεις, οικοδομώντας στο κέντρο της πιο παραγωγικής γειτονιάς του ένα νέο, ιδιόκτητο και εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα.