Γραμμή παραγωγής

To gaiasense HUB διαθέτει υπερσύγχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που εκτείνεται σε, συνολικά, 320 τετραγωνικά μέτρα, στο ισόγειο του κτηρίου. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με καινοτόμες δυνατότητες αυτοματισμού και εστιάζει στην κατασκευή τμημάτων για τους αγρομετεωρολογικούς σταθμούς του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Επιπλέον, η μονάδα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί και από εταιρείες που επιθυμούν να κατασκευάζουν ηλεκτρονικές πλακέτες σε περιβάλλον με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, η γραμμή παραγωγής περιλαμβάνει:

Χώρος παραγωγής ηλεκτρονικών

Αποτελείται από 140 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία στεγάζουν, σε ελεγχόμενες και αντιστατικά ασφαλείς συνθήκες, μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής ηλεκτρονικών πλακετών, με εξαιρετικά υψηλή δυναμικότητα τοποθέτησης, της τάξεως των 30.000 εξαρτημάτων ανά ώρα (CPH, optimum), καθώς και ένα υπερσύγχρονο σύστημα 3D αυτοματοποιημένου οπτικού ελέγχου (AOI) ηλεκτρονικών πλακετών, το οποίο στηρίζεται σε κάμερα 10 Megapixel και μπορεί να προσφέρει απεικονίσεις σε 12 διαφορετικά επίπεδα με ακρίβεια που φτάνει τα 0.015 mm.

Υποστηρικτικά του χώρου παραγωγής Ηλεκτρονικών, υπάρχει χώρος 180 τετραγωνικών, διαμορφωμένος για μηχανολογικές εργασίες και μηχανοσύνθεση τελικών προϊόντων. Ο χώρος αυτός υποστηρίζεται από όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία, εργαλεία αέρα, πάγκους εργασίας, άπλετο φυσικό φως και εργονομικούς πάγκους, αποδυτήρια και χώρους προσωπικής υγιεινής του προσωπικού, που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίζεται η αποδοτικότερη λειτουργία της παραγωγής.

Χώρος παραγωγής μηχανολογικών

Εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα μηχανήματα και πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις, η γραμμή παραγωγής επωφελείται από την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία, βάζοντας τις βάσεις για νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.