Το κτήριο από κοντά

Σύγχρονος και εργονομικός σχεδιασμός, αισθητική που συνδυάζει τα industrial στοιχεία με τις απλές, καθαρές γραμμές, τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας, και τη δυναμική παρουσία. Τρεις όροφοι, 3.100 τετραγωνικά στεγασμένης επιφάνειας, μια υπερσύγχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής μηχανημάτων και ανάπτυξης τεχνολογιών, ένα εντυπωσιακό συνεδριακό κέντρο 320 τ.μ., 600 τετραγωνικά βιομηχανοποιημένης αποθήκης, εστιατόριο, αίθριο, αλλά και σύγχρονοι χώροι γραφείων με πλούσιο φυσικό φωτισμό, έκτασης 1.150 τ.μ.  

Οι «πράσινες» λύσεις

Στην προσπάθεια να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του αρχικού βιομηχανικού κτηρίου που χρονολογείται από τη δεκαετία του ‘50, οι επεμβάσεις ήταν οι ελάχιστες δυνατές και έγιναν με σεβασμό στην ταυτότητα της περιοχής και τρόπο που να εξυπηρετεί την τρέχουσα χρήση, αλλά χωρίς να αλλοιώνει το ιδιαίτερο ύφος του. 

Τα μεγάλα ανοίγματα που επιτρέπουν στο φυσικό αττικό φως και τον αέρα από τον Σαρωνικό να εισβάλουν απρόσκοπτα στο χώρο, επέβαλλαν επιμελή μελέτη ενεργειακού σχεδιασμού. Όλα τα υαλοστάσια έχουν κατασκευαστεί με ενεργειακούς υαλοπίνακες που προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή μόνωση και προστασία από τον ήλιο, για τη μείωση των ενεργειακών απαιτήσεων. 

Παράλληλα, σε όλο το κτήριο τοποθετήθηκε εξωτερική θερμοπρόσοψη μεγάλου πάχους για τον ίδιο λόγο. Πέρα όμως από τα κτηριακά χαρακτηριστικά, και στο κομμάτι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έγινε μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση μικρών καταναλώσεων. 

320 τετραγωνικά, τα οποία στεγάζουν μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής ηλεκτρονικών πλακετών, ένα υπερσύγχρονο σύστημα αυτοματοποιημένου οπτικού ελέγχου ηλεκτρονικών πλακετών, καθώς και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μηχανολογικές εργασίες και μηχανοσύνθεση τελικών προϊόντων.

Στο ισόγειο του κτηρίου στεγάζεται αποθήκη 600 τετραγωνικών μέτρων, με βιομηχανικό σύστημα αποθήκευσης πολλαπλών επιπέδων, αρχικής χωρητικότητας 250 παλετοθέσεων και με δυνατότητα διπλασιασμού τους.

60 τετραγωνικά υποδοχής από λευκό μάρμαρο και ξύλο καρυδιάς, υψηλής αισθητικής, με χώρο εργασίας προσωπικού και χώρο σαλονιού επισκεπτών, καθώς και πρόβλεψη πρόσβασης ΑμΕΑ.

1.150 τετραγωνικά στον πρώτο όροφο του κτηρίου, με 150 θέσεις εργασίας σε διαμόρφωση open space, ανεμπόδιστο πλούσιο φυσικό φως και αερισμό από κάθε πλευρά, οροφές μεγάλου ύψους και πρόβλεψη για ηχοαπορρόφηση ώστε να εξασφαλίζονται βέλτιστες συνθήκες άνεσης και εργασίας.

Πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, αδιάλειπτης λειτουργίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Προσφέρει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους, ανάκαμψης από καταστροφή και καλύπτει τις ανάγκες για υψηλές ταχύτητες και αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Διαθέτει 12 Rack για την εγκατάσταση και εξυπηρέτηση των δικτυακών συσκευών, σύστημα ψύξης & πυρόσβεσης, αισθητήρες θερμοκρασίας & υγρασίας, CCTV και έλεγχο φυσικής πρόσβασης.

Στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, σε μια αίθουσα 350 τετραγωνικών μέτρων, έχει δημιουργηθεί σύγχρονο συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας 150 συνέδρων.

Στον όροφο του Συνεδριακού, στεγάζεται χώρος εστίασης 70 τετραγωνικών, με επιπλέον διαθέσιμο υπαίθριο χώρο πέργκολας 60 τετραγωνικών για την αναψυχή των εργαζομένων, αλλά και την υποστήριξη εταιρικών εκδηλώσεων.

Ο υπαίθριος χώρος του κτηρίου, διαθέτει 800 προσβάσιμα τετραγωνικά για το διάλειμμα των εργαζομένων, τη διεξαγωγή υπαίθριων εκδηλώσεων, αλλά και τη φιλοξενία πειραμάτων ευφυούς γεωργίας σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους δοκιμών.

Η NEUROPUBLIC πραγματοποιεί μια σημαντική επένδυση που, αφενός αλλάζει την εικόνα της περιοχής και αφετέρου δίνει το στίγμα για την απαρχή της νέας ψηφιακής εποχής στον πρωτογενή τομέα.